“Музиката започва там, където свършва словото.  Хайнрих Хайне Красивата, но тъжна музика може

...
“Музиката започва там, където свършва словото. 
Хайнрих Хайне Красивата, но тъжна музика може
Коментари Харесай

Тъжни сте? Слушайте ето тази музика, за да оправите настроението си!

“Музиката започва там, където свършва словото. "  

Хайнрих Хайне

Красивата, само че тъжна музика може да оправи настроението ви, в случай че сте потиснати и меланхолични, откри ново проучване. За задачите на изследването над 220 души са били помолени да си напомнят нещо депресиращо, което им се е случило преди време. След това е трябвало да се сетят каква музика са слушали след събитието. Оказало се е, че избирането на красива, само че тъжна музика, e била най-често срещаната тактика в борбата с тъгата. 

" Открихме, че музикалният избор на хората е директно обвързван с самостоятелните упования от дадена ария ", изяснява доктор Анемике ван ден Тол, водещата авторка на проучването. Участниците избират песни, които оказват прочут резултат върху съзнанието им. 

“Изследването сподели, че в случай че даден човек е възнамерявал да реализира възстановяване на настроението посредством слушане на тъжна музика, това постоянно е било постигано в действителност посредством в началото мислене за тяхната обстановка или разсейването от обстановката, в сравнение с от директното изолирано слушане на определената музика. ”

“Всъщност, участниците демонстрираха, че когато са избрали музика с желанието да извикат избрани мемоари, това има негативен резултат върху постигането на позитивно въодушевление. Единствената тактика на избор на музика, за която видяхме, че има резултат при предсказването на смяната на настроението, беше тогава, когато слушателят е на мнение, че музикалното произведение притежава висока естетическа стойност. ”

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР